Πρόσφατα άρθρα

CNN Greece

Διαφημίσεις

Youtube Playlist

Eτσι θα μοιάζουν τα smartphones του μέλλοντος

Eτσι θα μοιάζουν τα smartphones του μέλλοντοςΔεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι οι συμβατικές μας φορητές συσκευές με οθόνες αφής θα αντικατασταθούν κάποτε από εξελιγμένους ψηφιακούς βοηθούς, εξοπλισμένους με Τεχνητή Νοημοσύνη και ικανούς να μας καταλάβουν.

Φανταστείτε, για παράδειγμα, ένα εργαλείο σαν το Amazon Alexa, τη Siri ή τις αντίστοιχες λύσεις των Google και Microsoft, αλλά κατά πολύ “εξυπνότερο”, στο οποίο θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση πάντοτε.

Κάπως έτσι είναι και το Alo, μια φορητή A.I. που οραματίστηκαν οι Philippe Starck και Jerome Olivet και σχεδίασαν για λογαριασμό της γνωστής Thomson. Όπως μπορείτε να δείτε, η συσκευή δεν θυμίζει καθόλου τα σημερινά smartphones, ενώ εντύπωση προκαλεί η απουσία κάποιου τύπου οθόνης από τα σχετικά renders. Είναι λοιπόν απολύτως λογικό να αναρωτηθεί κανείς, πώς στο καλό ένα τέτοιο... μαραφέτι θα επικοινωνεί με το χρήστη;

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, το Alo θα μπορεί να προβάλλει τρισδιάστατα ολογράμματα, να αξιοποιεί δονήσεις και μεταβολές της θερμοκρασίας για τη μετάδοση μηνυμάτων, αλλά κυρίως να "μιλά" στον κάτοχό του και να δέχεται φωνητικές εντολές από αυτόν.

Παρότι βέβαια τα παραπάνω είναι σίγουρα εντυπωσιακά στη θεωρία, δυσκολευόμαστε να φανταστούμε τους χρήστες του μέλλοντος να προβάλουν ολογράμματα της αγαπημένης τους ταινίας σε ένα δημόσιο χώρο, ή να πραγματοποιούν αναζητήσεις στο Google Search αποκλειστικά μέσω φωνητικών εντολών, ειδικά εφόσον αυτές σχετίζονται με προσωπικά ή... πιπεράτα θέματα. Σε κάθε περίπτωση, προς το παρόν δεν υπάρχει καν κάποιο λειτουργικό πρωτότυπο του Alo, οπότε μάλλον θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να δούμε κάτι αντίστοιχο στην πραγματικότητα.

http://gr.pcmag.com


Δημοσίευση σχολίου

Αξιολογήσεις

Η αξιολόγηση είναι διαθέσιμη σε μέλη μόνον.

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε γα να ψηφίσετε.

Επί του παρόντος δεν υφίστανται αξιολογήσεις.