Σύνδεση

Δεν είστε μέλος ακόμη?
Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Ζητήστε ένα νέο εδώ.

Πρόσφατα άρθρα

CNN Greece

Demo Themes

Αλλάξτε σε:

Διαφημίσεις

Youtube Playlist

Ένα 'γρήγορο' δίκτυο ανώνυμης περιήγησης

Ένα 'γρήγορο' δίκτυο ανώνυμης περιήγησης
Επιστήμονες ανέπτυξαν ένα δίκτυο ανώνυμης περιήγησης στο Internet, όπως είναι το Tor, αλλά χωρίς ένα από τα βασικά του μειονεκτήματα, καθώς η ταχύτητα διαχείρισης της κυκλοφορίας από το Hornet είναι έως 93Gb/s.

Υπεύθυνοι για την ανάπτυξή του Hornet είναι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Carnegie Mellon, της Ζυρίχης και του Λονδίνου.

Ένα από τα μειονεκτήματα των δικτύων ανώνυμης περιήγησης, όπως το Tor, είναι οι πολύ χαμηλές ταχύτητες που επιτυγχάνουν, σε σημείο που - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται - οι ταχύτητες download να μετρώνται σε εβδομάδες αντί για δευτερόλεπτα
Για να κατανοήσετε τον τρόπο λειτουργίας του Tor, θα σας πούμε ότι πρόκειται για ένα δίκτυο χιλιάδων υπολογιστών συνδεδεμένων μεταξύ τους. Τα δεδομένα που διακινούνται μέσω του Tor κρυπτογραφούνται. Η διαδρομή τους είναι δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς ο χρήστης συνδέεται τυχαία σε έναν κόμβο και τα κρυπτογραφημένα δεδομένα περνούν από χιλιάδες εναλλακτικά μονοπάτια, τυχαία από κόμβο σε κόμβο, χωρίς να φαίνεται από πού ξεκίνησε η αποστολή τους και ποιος είναι ο τελικός αποδέκτης.

Αυτό ωστόσο έχει επίδραση στην ταχύτητα του δικτύου, καθώς αυτή η μεταφορά δεδομένων από κόμβο σε κόμβο και από υπολογιστή σε υπολογιστή του δικτύου του Tor, παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι το δίκτυο χρησιμοποιείται από 2 εκ. χρήστες και, κυρίως, ότι κάθε κόμβος δημιουργεί και προσθέτει ένα επιπλέον encryption layer με το δικό του κλειδί κρυπτογράφησης το, οποίο παραδίδει στον επόμενο κόμβο, κοκ.
Το ανώνυμο δίκτυο Hornet

Αυτό που κατόρθωσαν οι ερευνητές με το Hornet [High-speed Onion Routing at the Network Layer], είναι να παρακάμψουν τις διαδικασίες κρυπτογράφησης που πραγματοποιούνται σε κάθε κόμβο σε ένα δίκτυο όπως το Tor. Αντίθετα, ένα κλειδί κρυπτογράφησης δημιουργείται στον υπολογιστή του αποστολέα, το οποίο διαβάζεται από αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν "ανώνυμο header" [AHDR] σε κάθε κόμβο, προκειμένου οι τελευταίοι να αντιληφθούν τη θέση τους στο δίκτυο και να προωθήσουν κατάλληλα τα δεδομένα.

Σύμφωνα με την ομάδα των ερευνητών [δείτε σε pdf τη δημοσίευση τους], το Hornet μπορεί να μεταφέρει ταχύτερα τα δεδομένα, επειδή οι ενδιάμεσοι κόμβοι αποφεύγουν τα κλειδιά κρυπτογράφησης, καθώς δεν απαιτούν per-flow στάδια σε ενδιάμεσους κόμβους. Με τον τρόπο αυτό οι ενδιάμεσοι κόμβοι να λειτουργούν ταχύτερα ακόμα και με μεγάλο αριθμό υπολογιστών / clients.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επεξεργασία ανώνυμης κίνησης στα 93Gb το δευτερόλεπτο από τους κόμβους του Hornet.

Ωστόσο, το εντυπωσιακά γρήγορο ανώνυμο δίκτυο αυτό είναι σε ερευνητικό στάδιο μέχρι στιγμής. Αυτό όμως που πρέπει να μας προβληματίζει είναι ότι αυτού του είδους τα ανώνυμα δίκτυα, χρησιμοποιούνται κυρίως για το σκοτεινό web, από το οποίο, το 83% αφορά την παιδική πορνογραφία.

http://gr.pcmag.com


Δημοσίευση σχολίου

Αξιολογήσεις

Η αξιολόγηση είναι διαθέσιμη σε μέλη μόνον.

Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε γα να ψηφίσετε.

Επί του παρόντος δεν υφίστανται αξιολογήσεις.